TränätverkA önskar en fin sommar och välkomnar till fler arkitekturmöten.

Ett varmt tack till alla som visat intresse och till alla som kom och gjorde detta första TränätverkA möte möjligt.

Ett stort tack till Träbyggnadskansliet som var värd för denna första träff och tack till Daniel Wilded, Martinsons, Anna-Lena Gull Setra, Anton Kullh Stora Enso och Jörgen Hermansson Södra. De gav alla sin syn på dagsläget och framtiden för deras egen bransch och samverkan mellan oss och branschen. Vi blev runt 60 personer och det blev direkt diskussion både ihop med presentationerna och vidare vid minglet efteråt.

”Vi” – består just nu av Pi Ekblom, Karin Löfgren och Susanne Rudenstam men vår tanke är ett nätverk där det organisatoriska sköts av en bredare grupp med fler medlemmar. Så fort det organisatoriskt-praktiska är på plats återkommer vi om detta.

Vi tror att ca 3 kvällar per halvår är rimligt maxantal träffar för denna typ men att det går att arrangera möten på andra sätt med. Vill någon ordna lunch eller frukostmöte eller kanske ett studiebesök är ni välkomna med förslag. Ifall tex. större lagändringar som påverkar träbyggnation inträffar eller någon annan särskild händelse kan vi ta upp detta för gemensam belysning. Hör av er med förslag till Pi eller Karin.

Det som är inbokat 2018 just nu är:

2 juli Almedalen
TränätverkA och Trästad är värd för en lunch i Almedalen dit ni är varmt välkomna. Ifall ni inte befinner er själva där men har någon kollega som planerar åka dit så sprid gärna inbjudan vidare.
12:00- 13:00 TränätverkA och Trästad – Lunchsamtal och trämingel i arkitekturträdgården, Plats – arkitekturträdgården

Tema- Att verka i mellanrummen – Trästad och TränätverkA inbjuder till gemensamt lunchsamtal. Ett väletablerat nätverk och ett alldeles nybildat inleder med kort reflexion över hur kreativitet i nätverksform kan lyfta viktiga frågor. Jessica Becker Trästad, Karin Löfgren AIX

Sedan samtal under lunchen mellan deltagarna: Hur skapar vi den vackra och mänskliga staden och hur har trä en viktig roll i det? Hur kan träarkitekturen vara med och utveckla gestaltningen av våra städer? Vilka roller är viktiga för utvecklingen?
Moderator: Jessica Becker Trästad Sverige
David Sim Gehl arkitekter
Linda Camara Tengbom
Gert Wingård, Arkitekt, Wingårdhs
Karin Löfgren, Arkitekt AIX, TränätverkA
Therese Kreisel – Skellefteå Kommun
Emma Jonsteg- Sveriges Arkitekter
Lars Åstrand- White Arkitekter

29 augusti
TränätverkA på mässan Trä&Teknik i Göteborg.
Vi deltar i presentation och diskussion på eftermiddagen och på kvällen 17.00 bjuds alla arkitekter som redan är på plats på mässan och alla arkitekter i Göteborg till en nätverksträff. Vi är lovade en mycket intressant presentation av Jonas Runberger – ”Gestaltning utifrån träets egenskaper”.

10 oktober
Nätverksträff hos White 17.30-19.30 Presentation av ”Daniel Asp – Gestaltning utifrån träets egenskaper”

22 november
Nätverksträff hos AIX 17.30-19.30 Presentation med titel ”Kreativitet, Trä och Upphandling”