Att flytta det byggda att flytta en stad – Kiruna – byggnader i trä ur ArkDes arkiv.

ArkDes 18 augusti 2020 – TränätverkA Kiruna Forever 17.30-19.30

Vi är väldigt glada att nu sända ut en ”save the date” samt möjlighet till tidig anmälan för höstens första TränätverkA-träff. Pga Corona fick vi ändra våra planerade träffar och sätta dem alla på vänt men inför hösten kommer vi genomföra våra program igen.

Vi måste fortsätta att nätverka och hålla igång våra samtal och kunskapen kring arkitekturen och gestaltningen i trä är viktigare än någonsin.

Vi kör alltså igång med en träff och specialguidning på ArkDes och vi gör det med begränsat antal deltagare så vi kan hålla det avstånd som FHM anger. Kvällens tema handlar om trä, flyttbarhet och Kiruna. ArkDes samling innehåller många skatter som också är högst relevanta för dagens samhälle. De ligger också till grund för utställningen Kiruna Forever. Vi inleder kvällen med en tur i utställningen och går sedan till forskarservice där intendent Madeléne Beckman plockat upp ritningar och samlingsmaterial på träbygg- nader i Kiruna. Fokus för diskussionen kommer handla om flyttbarheten av trästrukturer. Flyttbarhet – demonterbarhet – möjlighet att återanvända/återbygga – vad har detta varit historiskt och vad kan det vara idag?

Vi hoppas på fint väder och möjlighet till lagom mingel i trädgården efteråt.

Då antalet platser är begränsat kommer ni få en bekräftelse senast den 11 augusti om ni kommit med.

TränätverkA önskar er alla en fin återhämtande sommar